Hvad er valget?

Hvert år i uge 40 er der valg til Børne- og Ungebyrådet i Aarhus. Valget afholdes på skolerne, og alle aarhusianske unge fra 7. klasse til og med 17 år har mulighed for at stille op og stemme. Til valget deltager alle skoler i Aarhus, og stemmeprocenten var sidste år på 70%. Det er individuelt fra skole til skole, om valget bliver afholdt elektronisk eller med stemmebokse og manuel afkrydsning. 

I videoen fortæller Eva Borchorst Mejnertz, der er forkvinde for Børn- og Ungeudvalget lidt om valget.

Der er valg i de fem områder som UNGiAARHUS er opdelt i, nemlig Syd, Nord, Sydvest, Syd og Øst . Der skal i alt vælges 31 medlemmer og 9 suppleanter, til at sidde i Børne- og Ungebyrådsperioden fra oktober til maj. Du opstiller i det område, hvor din skole ligger og som kandidat skal du udarbejde en valgvideo på ca. 30 sekunder samt en kort tekst om, hvorfor du stiller op. Hvis du går på en ungdomsuddannelse har du mulighed for at stille op i det område din folkeskole ligger i eller der hvor din ungdomsuddannelse ligger. Det er vigtigt at videoen er kort og præcis, fordi der er rigtig mange videoer der skal vises.

Mandatfordelingen er som følger:

Område Nord: 7 medlemmer og 2 suppleanter.

Område Syd: 7 medlemmer og 2 suppleant.

Område Vest: 6 medlemmer og 1 suppleant

Område Sydvest: 5 medlemmer og 2 suppleant

Område Øst: 6 medlemmer og 2 suppleant.

Børne- og Ungebyrådet har i de senere år fået gennemført en række mærkesager, heriblandt bedre tilskud til musikundervisning og fået skøjtebanen tilbage til Aarhus.