Ungdomsdemokratiets plads i kulturhovedstad 2017

Hvornår? Ungebyrådsåret 2015/16

Hvad? Børne- og ungebyrådet og Aarhus Kommunes byråd arrangerer i 2017 en række temadage omhandlende forskellige politiske temaer med fokus på ungdommen.

Hvorfor? Børne- og ungebyrådet er på mange måder spydspidsen i målet om at engagere børn og unge i politik og den demokratiske kultur i Aarhus. Men bag unge-byrådet gemmer sig tusinder af andre børn og unge, som også skal have mulighed for at blive hørt. Derfor mener Børn og Unge-byrådet, at alle børn og unge i Aarhus skal have muligheden for at være en aktiv del af ungdomsdemokratiet under Kulturhovedstaden 2017.

Resultat: Børne- og ungebyrådet inviterede i samarbejde med Ungdomskulturhuset, Gelleraps og EYC2017 til tre debatarrangementer i forbindelse med kulturhovedstad 2017.  Til debatmøderne var følgende inviteret: Medlemmer af Aarhus Byråd, medlemmer af det nuværende og forrige Børn og Unge-byråd, repræsentanter fra baggrundsgrupperne til Børn og Unge-byrådet, elevrådsrepræsentanter, brugere af Ungdomskulturhuset samt unge, der deltager i EYC2017 og GELLERAPS