Vil du være med?

Børne- og ungebyrådet er for dig, der brænder for politik, og gerne vil være med til at gøre en forskel i Aarhus.

Børne- og ungebyrådet består af 31 medlemmer og 9 suppleanter, der behandler emner der skal gøre Aarhus til et endnu bedre sted at være borger i. Emnerne kan omhandle alt fra trivsel til klima, fra emner omhandlende folkeskoler til kulturliv i Aarhus – kun fantasien sætter grænsen.

Lyder det som noget for dig? Så kan du stille op til Børne- og ungebyrådsvalget, som afholdes i uge 40.

Se Anders Winnerskjold fra Byrådet fortælle lidt om, hvordan man bliver valgt til Børne- og ungebyrådet i videoen herunder.

Hvordan stiller jeg op?

Du kan stille op til Børne- og ungebyrådsvalget, fra du går i 7. klasse til og med  du er 17 år, og bor i Aarhus. Hvis du gerne vil stille op som kandidat til Børne- og ungebyrådet skal du kontakte den tovholder, der er tilknyttet det område, som din skole ligger i. Områderne som kandidaterne stiller op i, er defineret ud fra Ung i Aarhus’ områder. Så hvis du går i ungdomsklub i for eksempel område Nord, er det også her du skal stille op. Hvis du er gået ud af folkeskolen, er det i dit gamle skoleområde du skal stille op.

Hvis du er i tvivl om, hvilket område du tilhører, kan du finde din skole her:  “Valgområder”. Ved at klikke på din skole kommer du automatisk ind på listen over tovholdere, så du kan se kontaktoplysningerne på tovholderne i dit område.

Hvad skal der til for at stille op til Børne- og ungebyrådet?

Først og fremmest skal du have en masse gåpåmod, være initiativrig og selvfølgelig være klar til at skulle træffe beslutninger, der kan have positiv indflydelse på livet i Aarhus. Du skal have lysten til at lægge noget arbejde i at være en del af Børne- og ungebyrådet.  Du skal helt konkret kunne deltage i de fastlagte syv Børne- og ungebyrådsmøder samt senatsmøder og andre arrangementer, som måtte komme i løbet af året. Vi har en aftale med folkeskolerne i kommunen, så den tid du bruger med Børne- og ungebyrådet bliver registreret som ”lovligt fravær”.

Op til valget

Man skal som kandidat lave en kort beskrivelse af sig selv, sende et billede og optage en kort video på ca. 30 sekunder, hvor man fortæller hvad du ønsker at kæmpe for i Børne- og ungebyrådet, og hvorfor det netop er dig, man skal stemme på. Disse ting kan du lave i samarbejde med din tovholder og dit senat eller til en videoworkshop hos Århus Ungdommens Fællesråd.

Alt det tekniske hjælper vi naturligvis med.

Hvad kan du få ud af et år i Børne- og ungebyrådet? 

Hvis du bliver valgt som medlem eller suppleant til Børne- og ungebyrådet, så lover vi, at du får et år fyldt med spændende udfordringer, en masse nye venner og muligheden for at bidrage til at Aarhus bliver en endnu bedre by at være barn og ung i. Derudover får du et godt indblik i politisk arbejde og mulighed for at få stor indflydelse på hvordan Aarhus skal formes i fremtiden.

Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte dit senat som du kan finde her eller Børne- og ungebyrådssekretæren, Emilie, på emilie@aauf.dk eller tlf: 2987 8901.

Godt valg og held og lykke!